Çocuklar için yiyecekleri süsleyelim :)


Çubuk kraker ve peynir...




MANTAR GÖRÜNÜMLÜ YUMURTA

Malzemler:
*4 adet yumurta
*2 adet orta büyüklükte domates
*mayonez(Süsleme için az miktarda) ya da süzme yoğurt ta kullanabilirsiniz)

Hazırlanışı:
Yumurtalar haslanir, tabakta dengeli durması için alt kısmından çok az kesilir
.Domatesler ortadan ikiye kesilir,iç kısımları cikartilir.
Yumurta dik olarak tabaga konur,üzerine ici bosaltilmis domates sapka gibi üzerine konur. Mayanozle ya da süzme yoğurtla domateslerin üzerine minik minik noktalar yaparak süslenir.



 UĞUR BÖCEKLİ KANEPE:

Malzemeler
* Tost ekmeği
* Domates
* Krem peynir
* Zeytin
* Maydanoz

Hazırlanışı
1. Öncelikle tost ekmeğinden yuvarlak dilimler kesiyoruz (geniş bir bardak yardımıyla) ve üzerine krem peyniri sürüyoruz.
2. Sonra domatesimizi ikiye bölüyoruz, böldüğümüz yarım parçadan da kanatlarını oluşturmak için resimde olduğu gibi tekrar kesiyoruz.
3. Domatesi ekmeğin üzerine koyduktan sonra zeytini de çekirdeğini çıkarıp koyarak uğur böceğinin başını oluşturuyoruz.
4. Kanatlarına tekrardan küçük zeytin parçaları koyuyoruz (bunun için çörek otu da kullanabilirsiniz).
5. En son olarak maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.

MARİO SPAGETTİ

Malzemeler:
*Makarna
*Ketçap
*Margarin
*1 Çarliston Biber
*1 Domates
Yapılışı:
**Makarnayı haşlayıp süzün.
Makarnayı haşlarken, lapalaşmadan ocaktan alıp soğuk suda bir süre bekletmeye dikkat edin. Unutmayın, çocuklar lapamsı yiyecekleri sevmezler.
Soğuk suda bekletip süzdüğünüz makarnayı margarini katarak ocakta ısınana kadar tutun.
Bir tabağa alarak çatalla kardan adama benzer bir şekil verin.
Domatesler yardımıyla eldiven, ketçap yardımıyla da kaşkol yapın.
Yüzünü zeytin, biber ve domates yardımıyla şekillendirin ve vakit kaybetmeden servis yapın.



CİVCİVLİ MUHALLEBİ (1,5 YAŞ +)

*10 çorba kaşığı toz şeker
*3 adet yumurta sarısı
*1.5 su bardağı su
*1 adet limon suyu
*3 çorba kaşığı un

Süslemek için:
*1 su bardağı hindistan cevizi
*15 adet kuru kayısı
*1 çorba kaşığı damla çikolata

Yapılışı:
**Muhallebiyi hazırlamak için toz şeker, yumurta sarıları, un, su ve limon suyunu tencereye alıp iyice çırptıktan sonra devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.
Daha sonra streç film kaplanmış minik kâselere paylaştırın. Buzdolabında soğutun.
Soğuyan muhallebileri servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
Üstlerini hindistancevizi ile kaplayın.
Daha sonra kayısıları ikiye bölüp, civcivin ayak kısımlarını oluşturmak için, tabaktaki muhallebiyi hafif kaldırıp altına yerleştirin. Yine yarım kayısıyı gaga olarak yerleştirin.
İki adet damla çikolata ile göz yapın.




























Hiç yorum yok: