Yemek Tarifleri (Bizzat denenmiş ve lezzetli olanlar yazılmıştır)


 Nefis yemek Tariflerini beğenerek takip ediyorum ve uygun malzemeler olunca  mutlaka yapıyorum. Yapıp beğendiğim bütün yemek tarfilerini buraya yazacağım.









Ispanaklı Krep Tarifi



 krep için:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt ya da su
1 çay kaşığı tuz
içi için:

Yarım kg ıspanak
1 yemek kaşığı margarin
tuz, karabiber, kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça


Yapılışı:

Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayın.
Bir tavada margarini eritin. Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz. Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve baharatları ilave ederek karıştırın. 2-3 dakika kavurun ve ocağı kapatın.

Diğer taraftan geniş ve derin bir kasede unu hiç topak kalmayacak bir şekilde süt ile ezin. Yumurta ve tuzu ekleyerek çırpın. Bu karışımın kıvamı kek hamurundan daha akışkan olmalı. Aksi halde krepleriniz kalın olur. Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar margarin koyup kızdırın. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayın.Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alın. Kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirin.
Krepler hazır olduğunda, şekildeki gibi iç malzemesini her birinin üzerine koyarak sarın ve tepsiye dizin.Üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.







 

 

 

 

 

 

 










 Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
  • 7 su bardağı un
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta
  • Susam

Yapılışı:
Su ve sütü küçük bir tencerede ısıtın(ılık olması yeterli).  Yoğurma kabınıza ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritin. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karışımı homojen bir hale getirin. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayın. Benim hamurum tam 7 su bardağı ile un aldı ancak bu miktar unun markasına hatta elinizin ve ortamın sıcaklığına göre de değişmektedir. O nedenle unu 1′er bardak 1′er bardak ilave ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın ancak bir süre daha yoğurun.  “Hamuru bolca yoğurun!” Un ekleme işlemi devam ettikten sonra yaklaşık 5 dakika kadar daha yoğurun ve üzerini temiz bir örtü ile örterek mayalanması için bırakın. Vaktiniz müsaitse 1 – 1,5 saat dinlendirin. Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye açmaları dizin, aslında açma tarifi dedim ama ben bazılarını da poğaça gibi yuvarlak şekillendirdim. Tercih sizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam, çörek otu vs. dökebilirsiniz. 160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında açmaların altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.



Yemek Tarifinin Malzemeleri
  • 4 adet uzun patlıcan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı arpa veya tel şehriye
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 3 adet yumuşak domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • İsterseniz 1 çay kaşığı tarçın
  • 3 bardak sıcak su
Yemek Tarifinin Hazırlanışı
İlk önce pirinçleri sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin.Patlıcanları alaca soyup sıvı yağda kızartın.Kızaran patlıcanları kağıt havluya çıkarıp yağını süzün.
Bir başka tavada soğan ve biberleri kesip pembeleştirin.Küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyin.Tavuk suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soyulup küp küp kesilen domatesleri ve salçayı ekleyip 15 dakika pişirin.Tuz ve baharatlarını ilave edin.
Pilav tenceresine patlıcanları yarısı dışarıda kalacak şekilde dizin. Üstüne tavuğu dökün.Yıkadığınız pirince şehriyeyi ilave edin.Onu da tavuğun üstüne dökün.Patlıcanı üstüne kapatın.En üste düz bir tabak ve tuz koyun.Bu tuz patlıcan ve pirinç için.Sıcak suyu üstüne dökün ve kısık ateşte kenarında çok az su kalacak şekilde pişirin.1 saat dinlendirin ve tabağa çevirip servis yapın.
NOT:İsterseniz etle de yapabilirsiniz ama et olursa 1 su bardağı su ilave edin.Pirinç miktarı 3 bardak olursa 5 bardak su ekleyin.








Sadrazam Lokumu


sadrazam lokumu tarifi, pasta tarifleri

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Krema için: 2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi, 2 su bardağı soğuk süt (ıslatmak için)
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizine bulayarak kek kağıtlarının içinde servis tepsisine diziyoruz.sadrazam lokumu tarifi, pasta tarifleri
sadrazam lokumu tarifi, pasta tarifleri

 




Hiç yorum yok: