Ev Yapımı Nefis Tantuni Tarifi

TANTUNİ
Malzemeler:
250 gr sotelik et
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz pulbiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 du bardağı su
Tuz
3 adet domates
1 baş kurusoğan
5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı sumak
2 adet somun ekmek


 
Yapılışı :
- Et su ile beraber orta ateşte pişitilir , tam suyu çektirilmez yağ da ilave efilip biraz daha pişirilir içine toz biberi , kimyonu , tuzu ilave edilir kısık ateşte bu şekilde kavrulur.
- Kurusoğan halka halka kesilir sumak ve maydanoz ilave edilip karıştırılır.
- Domateslerin kabuğu soyulur küp küp doğranır.
- Ekmekler iki esit parçaya bölünür ortası açılır ete batırılır ve et sogan fomates ilave edilip ayranla ikram edilir.
AFİYET OLSUN…











Hiç yorum yok: