Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 4 adet yumurta,
  • 100 gr un (1 su bardağından 2 parmak eksik un),
  • 80 gr toz şeker (çeyrek su bardağı toz şeker),
  • 1 paket vanilya şekeri,
  • 1 tutam tuz,
  • 20 gr kakao (çeyrek su bardağı kakao),
  • 30 ml su (2 yemek kaşığı su).
Kreması İçin:
  • 1 paket sıvı krema (200 gr schlagsahne),
  • 1 paket sade krem santi,
  • 1 paket vanilya şekeri,
  • 1 çay kaşığı limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı bal.

Süt Dilimi Yapılışı

Kreması için; sıvı kremayı mikser ile 3-4 dakika çırpalım.
Üzerine krem şantiyi, vanilya şekeri, limon suyunu ve balı koyup çırpmaya devam edelim.
Buzdolabına kaldıralım ve kek soğuyana kadar buzdolabında bekletelim.
Hamuru için; bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup mikser ile yaklaşık 4 dakika köpürene kadar çırpalım.
Üzerine vanilya şekerini, tuzu, kakaoyu, suyu ve unu koyup mikser ile 3 dakika çırpalım.
Tepsiye yağlı kağıdı serelim ve üzerine kek hamurunu döküp eşit şekilde yayıp düzleştirelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında  10 dakika pişirelim.
Kek pişer pişmez yağlı kağıtla birlikte tezgaha alalım.
Üzerine temiz yağlı kağıdı koyup ters çevirelim ve elimizle hafifçe bastıralım. (yağlı kağıt daha kolay çıkıyor)
Sonra keki soğumaya bırakalım.
Kek soğuduktan sonra dilim dilim keselim. (24 dilim çıkıyor 12 adeti alt kısmı için 12 adet üzeri için)
Dilimlediğimiz kekin üzerine krema sürüp diğer keki üzerine kapatalım.
1 saat buzdolabında dinlendirelim ve servis yapalım.
Not: 12 adet süt dilimi çıkıyor.

Alıntıdır: http://www.yemektarifleri-sitesi.com/sut-dilimi

Hiç yorum yok: