Yemek Tarifleri (Bizzat denenmiş ve lezzetli olanlar yazılmıştır)



Közlenmiş Kırmızıbiber Mezesi




4 adet kırmızıbiber
2 adet orta boy patlıcan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
tuz
kırmızı pulbiber
yarım yemek kaşığı salça
1 kase yoğurt
Kırmızıbiberleri tepsiye koyarak kabuklarını soyulabilecek kıvama gelene kadar pişirmek üzere fırına sürün. Bir yandan kırmızıbiberler pişerken diğer yandan iç malzemesini hazırlayalım.
Patlıcanları soyup minik küpler halinde doğrayın ve tavaya sıvıyağ ekleyerek patlıcanları kızartın. Patlıcanlanları aldıktan sonra doğradığınız biberleri kızartmak için tavaya koyun. Biberler piştikten sonra tavadaki fazla yağı dökerek patlıcanları, biberi, küp küp doğradığınız domatesi, tuz, baharatlar, salçe ve 2-3 parçaya ayırdığınız sarımsağı ilave ederek. Domatesler yumuşayana kadar pişirin. İç malzememiz artık hazır.
Kırmızıbiberler soyulacak kıvama gelince fırından alın. Dikkatlice parçalanmamasına dikkat ederek soyun. Baş kısmını keserek içlerini temizleyin dilerseniz hazırladığımız iç malzemesini resimdeki gibi biberlerin içine doldurarak servis yapın.
kozlenmisbiber


kozlenmisbiber3


------------------------------------------------------------------------------

Soslu Patates Kaseleri

Soslu Patates Kaseleri



  • 6 tane orta boy haşlanmış patates
  • 5-6 dal maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • sıvı yağ
  • tuz
  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • 5 yemek kaşığı süt
  • tuz

Haşlanan patatesler ezilerek püre haline getirilir. İçine maydanoz doğranır (arzu edilen baharatlar eklenir), tereyağı, süt ve kaşar rendesi eklenerek sıcakken karıştırılır. Kase şekli verilen patateslerin içine sarımsaklı yoğurt dökülür. Sıvı yağ ve salça kavrulup üzerine gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: