Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 50 gr margarin
- 5 adet yumurta
- 5-6 kaşık un (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
Kreması için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Çikolatası için;
- 2 paket bitter çikolata
- 25 gr margarin
- Yarım çay bardağı su
Öncelikle kremamızı yapıyoruz. Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeleri topaklanmadan çırparak pişiriyoruz. Pişen kremaya vanilyayı ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Bir tencereye suyu, yağı, tuz ve şekeri koyarak eritiyoruz. Yağ eridikten sonra ocağın altını kapatarak unu ekliyoruz. Kıvamı cıvık olursa az un daha ekliyoruz (topaklanmamasına dikkat edin) Daha sonra ocağa alarak 2 dakikaya yakın pişiriyoruz. Derin bir kaba yayarak eli yakmayacak dereceye gelene kadar bekliyoruz. Bir kaba 5 yumurtayı kırıyoruz. Yavaş yavaş ılıyan hamura katıyoruz (kıvamı çok akışkan olmayacak) Hamuru bir poşet yada sıkma torbasına alarak önceden yağlanmış ve unlanmış tepsiye sıkıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.(en az 20 dakika hiç kapağını açmayın, yoksa söner) Üzeri kabuklaşınca fırından çıkartıyoruz. Soğuduktan sonra soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyerek çırpıyoruz. Eklerin içini dolduruyoruz. Çikolata sosunu benmari usulü eritiyoruz. Kreması doldurulmuş ekleri çikolataya bandırarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder