İçli Köfte Tarifi

İçli Köfte Tarifi  (20)İçli köfte;

Hamur malzemeler;
2 kase köftelik bulgur
1 kase irmik
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
1-1,5 su bardağı ılık su
İç malzemeler;
Yarim kilo kıyma
750gr veya 1 kilo soğan(soğanı sevip sevmemenize bağlı istediğiniz kadar koyabilirsiniz)
50 gr. Margarin
Yarim çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
Kimyon
Pulbiber
Tuz
 
Yapılışı:
Öncelikle iç malzemeleri hazırlıyoruz. Tencereye kıymalı koyup 10 dk. pişiriyoruz.  Ardından ince doğranmış soğanları içine katıp 10-15 dk.birlikte pişiriyoruz(soğanlar iyice pişecek)daha sonra baharatları margarini salçayı yağı katip 3-5 dk.hepsi birlikte pişirip ocaktan alıyoruz ve geniş bir kaba mesela borcama döküp soğumaya bırakıyoruz. Sıcaklığı biraz geçince buzluğa veya dolaba koyup yağların donması için bekletiyoruz. Kıymamız soğurken hamurumuzu yapıyoruz.
Bulgurumuzu ve irmiği geniş bir tepsiye koyup ılık suyu üzerine döküp 15-20 dk.bekletiyoruz. Sonra diğer hamur malzemelerini katıyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Yanımıza bir kap içinde biraz su alıp elimizi suya batırıp batırıp iyice 30 dk.kadar yoğuruyoruz. Kaptaki sudan biraz biraz dökerek hamurların birbirine yapışmasın ve açılacak bir hamur elde etmeniz gerekiyor.hamur özleşince ceviz büyüklüğünden bırazcık fazla hamur alıp yuvarlıyoruz ve işaret parmağımızla ortasına bastırıyoruz ve diğer parmaklarımızla açıyoruz çanak şekline getiriyoruz ve soğuyan kıymamızdan içine sığacak kadar koyuyoruz ve kapatıp yuvarlıyoruz tepsiye diziyoruz. Köfte yapma işlemi bitince buzdolabına koyup biraz daha donsun diye bekletiyoruz.
Yemek vakti geldiginde bir tencereye yarımdan az su katip içine 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve 1 çay kaşigi tuz koyup kaynatıyoruz(nar ekşisi yoksa limon tuzu da koyabilirsiniz bu köftelerin dağılmasını önleyecek)kaynayınca köfteleri içine atıp yarim ateşte 10 dk.haşlıyoruz(isterseniz köfteleri kızartabilirsiniz.isterseniz buharda pişirebilirsiniz.isterseniz haşlayabilirsiniz tamamen zevkinize bağlı)pişince servis tabağına alıp sıcak servis ediyorsunuz. Yanına salata ve ayran harika oluyor…
Afiyet olsun…
İçli Köfte Tarifi  (16) İçli Köfte Tarifi  (18)İçli Köfte Tarifi  (9) İçli Köfte Tarifi  (7)İçli Köfte Tarifi  (10)İçli Köfte Tarifi  (14) İçli Köfte Tarifi  (11) İçli Köfte Tarifi  (19) İçli Köfte Tarifi  (21) İçli Köfte Tarifi  (4) İçli Köfte Tarifi  (8)İçli Köfte Tarifi  (5) İçli Köfte Tarifi  (1)  İçli Köfte Tarifi  (3)İçli Köfte Tarifi  (2)İçli Köfte Tarifi  (17) İçli Köfte Tarifiİçli Köfte Tarifi  (6) İçli Köfte Tarifi  (20)
- See more at: http://www.resimliyemektatlari.com/icli-kofte-tarifi.html#sthash.ZO4Fih9i.dpuf

Hiç yorum yok: