Resimli Profiterol Tarifi

Resimli Profiterol Tarifi (4)Hamur malzemeleri
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
( ben dolgu kreması kullanıyorum hazır )
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
kreması içine ben bir kürdan ucu kadar ayırdığım kapta gıda boyası kullandım.


Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin ( dolabada koyabilirsiniz iyice soğuması gerek çünkü yoksa o sıcaklıkla yumurta karıştırınca ağzınıza yumurta tadı geliyor ) Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak( yarım tatlı kaşığı ölçüsü tam boyutunda oluyor. çünkü çok büyük olursa içi tam pişmiyor.) aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle veya kaşıkla yuvarlak tarzda şekillendirmeye çalışmayın. zaten pişerken şiştiğinde kendi şeklini alıyor.Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz. ( bu süre 25-30 dakikaya kadar inebiliyor fırına göre değişiyor. üzeri 20 dakikadan sonra kızarmaya başlıyor ortalama zaten. Ona göre hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın. (kremayla uğraşmak istemeyenler hazır dolgu kremasını kullanabilir. (Bugün acelem vardı misafirler için o yüzden dolgu kreması aldım ben ) Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin yada dilediğiniz gibi çikolatayla bolca kaplayın Vee servise hazırlayabilirsiniz )
Resimli Profiterol Tarifi (1) Resimli Profiterol Tarifi (2) Resimli Profiterol Tarifi (3) 

Hiç yorum yok: