Patatesli Ay Çörek

Patatesli Ay Çörek

Patatesli Ay Çörek



Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  •  ½ su bardağı ılık su veya süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya(dr.oether instant hamur mayası)
  • 1 adet yumurta (beyazı hamuruna koyulacak, sarısını üzerine sürülecek)
  • Aldığı kadar un(4-5 su bardağı)
  • İçi için;
  • 2-3 tane haşlanmış patates
  • peynir, maydanoz, karabiber
Hazırlanışı
Yarım su bardağı ılık suyun içinde bir paket mayayı eritin. Yoğurma kabında yoğurt, sıvı yağ, toz şeker, tuz, erittiğiniz maya, yumurta beyazı ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurun. Hamuru iki paçaya bölün. Her birini merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, kare şeklinde kesin(hamurun yapışmaması için zemini hafif unlayın). Kestiğiniz karelerin içine patatesli harç koyup, rulo yapın sonra ay şekli verin, yağlanmış fırın tepsisine sık olmayacak şekilde sıralayın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Mayalanması için sıcak bir ortamda ( 40-45 dak) bekletin. Mayalanınca(çörekler iki katına ulaşınca) önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin.
İç harçı: Haşladığınız patatesleri rendeledikten sonra peynir, maydanoz, tuz, karabiber isteğe göre kırmızı pul biber ile karıştırın.




Hiç yorum yok: