Malzemeler;
3-4 dilim bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Yarımdan su bardağından az fazla su
Üzeri için;
Kavrulmuş yer fıstığı
Hindistan cevizi
Susam
(Üzerine istediğinizi atabilirsiniz size bağlı)
3-4 dilim bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
Yarımdan su bardağından az fazla su
Üzeri için;
Kavrulmuş yer fıstığı
Hindistan cevizi
Susam
(Üzerine istediğinizi atabilirsiniz size bağlı)
Yapılışı
Kabağın kabuklarını soyup 1-2 parmak kalınlığında doğrayıp borcama dizelim ve üzerine toz şekeri her yerine serpelim. Şekerin üzerine de suyumuzu ilave edip 180-200 derecelik fırında yumuşayıp üzeri kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca üzerine dövülmüş fıstığı susamı ve hindistan cevizinin atıp süsleyelim ve servis edelim…
Afiyet olsun…
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder