KOLAY DÖNER
Malzemeler:
Yarım kilo biftek
200 gr normal kıyma
1 adet küçük boy kurusoğan
Tuz
Pulbiber, karabiber, kimyon , kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Malzemeler:
Yarım kilo biftek
200 gr normal kıyma
1 adet küçük boy kurusoğan
Tuz
Pulbiber, karabiber, kimyon , kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
Biftek streç folyoya yan yana dizilir, kıyma yoğurma kabına alınır içine , tuz , baharatlar , karbonat , zeytinyağı , soğan rendelenir ve iyice yoğrulur. Yoğrulan bu kıyma bifteklerin üzerine iyice yayılır ve sarılır . Buzluğa atılır 1 saat dondurulur. Donan etimiz ince ince dilimlenir ve yağ döktüğümüz teflon tavaya dizilir , kapağı kapatılır kısık ateşte pişirilir. Et önce suyunu salıyor sonra çekiyor.
AFİYET OLSUN
Ben pilav ve patates kızartmasıyla servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder