1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı içine sarısı üstüne
1 yemek kaşığı kuru maya,
1.5 tatlı kaşığı tuz,
2 çay kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
Arasına:
75 gr tereyağı,oda sıcaklığında tereyağı veya katı yağ,
100 gr beyaz peynir veya lor
YAPILIŞI:Maya,süt,yumurta akı,tuz,sıvıyağ,ve un ile hamurunuzu yoğurun,bekletmeden hamuru 8 parçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin(yağ hamurun birbirine yapışmasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz)üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70 cm’e kadar büyütün ve pizza görünümü gibi dilimleyerek (12 dilim)sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın,yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üstüne yumurta sarısı sürün 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder