İki Renkli İrmik Tatlısı
- 1 lt süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 9 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
üzeri için;
- ceviz içi
- kakao
Sütü tencereye boşaltıp şeker ve irmiği ekleyin. Karıştırarak orta ateşte pişirin. Kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan alarak tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tekrardan hızlı bir şekilde çırpın. Servis kaselerinin yarısından biraz fazlasını hazırladığınız muhallebi ile doldurun. Daha sonra muhallebinin kalan kısmına kakao ekleyerek karıştırın. Son olarak kaselerin boş kalan kısımlarına da kakaolu irmik tatlısını paylaştırın. Hazırlanan tatlıları buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra ters çevirerek kakao ve cevizle süsleyip servis yapabilirsiniz.
Bu tarifi hafiftarif.com sayfasında görmüştüm, orada üzeri dondurmalı şekilde servis yapılmıştı. Yaz mevsimi için dondurma harika bir fikir. Ancak bu soğuk günler için ceviz ev halkına daha cazip geldi:)
Herkese afiyet olsun…
Not: Sayfamız yazarlarından Arzu Hanım‘ın tarif için farklı bir sunum önerisi var. Hazırlanan tatlıyı kaselere değil de borcama dökerek hazırlayabilirsiniz. Sonrasında fotoğraftaki gibi dilimleyerek oldukça şık görünümlü tatlılar hazırlayabilirsiniz. Arzu hanım‘a katkısından dolayı teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder