Pandispanya malzemeleri:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
Kreması için malzemeler:
5 su bardağı süt
8 kaşık şeker
6 kaşık mısır nişastası
100 gr margarin
Muz
Üzerine ceviz
Önce pandispanya kekinizi yapalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpınız. Daha sonra un, vanilya, kabartma tozu ve limon suyunu koyarak karıştırınız. Daha sonra yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı dökün ve 180 derecede 20 dk falan pişirin. İnce bir kek olacaktır. O pişerken kremamızı hazırlayalım. Krema da ise margarin hariç bütün malzemeleri tencereye koyup pişirin. Kaynadıktan sonra içine margarini atın ve ocaktan alıp karıştırın. Margarin iyice içinde erisin. Biraz krema kekin üzerine yayılır ve muzlardan koyarak rulo yapılır. Kalan kısmı da en üstüne sürülür her tarafı kapanacak kadar. İşte rulo pastamız hazır. Üzerine dövülmüş ceviz için atarak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder